7 sierpnia 2013

266. The Body. Naturally.- I love food challenges. START!

Witajcie!
Dzisiaj informacja o super wyzwaniu organizowanym przez Edytę, która prowadzi blog LifeSkillsAcademy oraz The Body. Naturally. i to właśnie na tym drugim przedstawia swój świetny pomysł.


Ja bez zastanowienia dołączyłam już wczoraj, tym samym zakreślając cukinię i imbir, które wykorzystałam w przygotowaniu obiadowego leczo :)

W domu obecnie mam pęczak, ciecierzycę, imbir, mąkę razową (żytnią, ale jest :D), jagody goji, rozmaryn (suszony) i rzeżuchę do posadzenia ;)

Jarmuż planuję już od długiego czasu spróbować, chociaż wydaje mi się, że jest to roślina dostępna na świeżo w zimnych miesiącach- zobaczymy :)

Czy pieczarki zaliczają się do grzybów? :D Niektórzy mówią, że nie ;)

Wszystkie szczegóły: U Edyty
Gdzie się zapisać do akcji i wzajemnie inspirować: TUTAJ
Czas trwania: do 5 września 2013
No to jak, są chętni? :)

17 komentarzy

  1. orkisz dwa razy, pieczywo orkiszowe się liczy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To pytanie do Edyty :)
      Co do podwójnego orkiszu zdecydowała, że ma być 2x :D

      Usuń
  2. jagód goi jeszcze nie jadłam, gdzie można je dostać? Pomysł ciekawy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przez internet to na pewno, ja swoje kupowałam w Hali Targowe we Wro :)

      Usuń
  3. świetny pomysł :D wiele z tych produktów gości u mnie często, np. tofu, pęczak, awokado, mąka razowa, bataty (frytki pieczone z batatów są przepyszne!). Nie jadłam natomiast nigdy ziarna orkiszu i szczawiu... Jakoś wydaje mi się straszny, boję się go...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jadłam dzisiaj surówkę ze szczawiem, mówię Ci, że jest pyszna!
      Na dniach będzie przepis :)

      Frytków z batatów muszę spróbować, czaję się i nie mam motywacji- no to sobie znalazłam motywację- wyzwanie :D

      Usuń
    2. Musiałam odpisać, choć to nie do mnie... UWIELBIAM szczaw i strasznie mi smaka narobiłyście tą dysputą o nim ;))

      Usuń
    3. Ja od dzisiaj też uwielbiam :) Pochwal się ulubionym przepisem :)

      Usuń
    4. Naprawdę..? A właściwie gdzie kupujecie szczaw? Może się skuszę. O przepisy proszę! :):)

      Usuń
    5. Kupiłam szczaw w warzywniaku niedaleko domu :) Co prawda to już były starsze liście (tak mi się wydaje), ale i tak były dobre :)

      Usuń
  4. Faktycznie świetny pomysł na wyzwanie! :)

    OdpowiedzUsuń